10. března 2018

BUCHTA SE SALKO-KRÉMEM

Dáme si dneska jednu velkou kalorickou bombu? To jsem tak jednoho dne měla chuť na Salko. Ale jelikož mi nechutná samotné, musela jsem ho nějak zakomponovat do jídla. Po dvou dnech googlení a přemýšlení mě napadla buchta s krémem ze Salka. A jak na ni? 



Na těsto budeme potřebovat:
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa 

Na krém:
1 plechovka Salka
1 máslo 

1/ Nejprve si ušleháme těsto na buchtu. Začneme vejcem s cukrem, postupně přidáváme zbylé ingredience a následně dáme péct na cca půl hodiny (průběžně zkoušíme špejlí, zda-li už je těsto hotové) na 180°C. Po upečení necháme buchtu vychladnout. 

2/ Mezitím, co nám buchta chládne, tak si vyšleháme krém. Nejdříve šleháme máslo a po lžících přidáváme postupně Salko

Nejlepší by bylo, aby máslo bylo několik hodin vytáhlé z lednice a mělo pokojovou teplotu, protože pak se může stát, že se bude krém zdrcávat. 

3/ Po vychladnutí naneseme krém na buchtu, posypeme Grankem (není nutné) a teď už jen, dobrou chuť!

Tip: Do krému můžete k Salku a máslu přidat ještě třeba bílý jogurt, zakysanou smetanu, smetanu a nebo třeba tvaroh. Chuť Salka potom nebude tak výrazná.

Taky tak rádi mlsáte? 

S láskou,
Elis ♥


8 komentářů:

  1. No tak to musím zkusit:D. Salko samotné mi nechutná, ale když je v něčem zakomponované, tak prostě mňaam:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež salko samotné nemusím ale toto vyzerá strašne chutne. Mňam.

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
  3. Sice je to prasečinka, ale salko je prostě láska na první ochutnání! Nejvíce z něj miluju krém, kterým třeba plníme včelí úlky :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je naprosto božský :) Loni jsme použili likérové Salko a bylo to ještě chutnější :)

      Vymazat
  4. Kdybych zrovna před chvílí nedojedla obří donut, asi bych na to měla chuť hned :D Vypadá to pěkně :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat

Szablon stworzony z przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.